Wettern Logistik

Historik

Wettern Logistik är ett företag med anor. Redan 1946 började familjen bedriva åkeriverksamhet när vår farfar Karl Svensson tillsammans med sina söner Bengt och Simon övertog ett åkeri i Örserum strax utanför Gränna.

På den tiden transporterades timmer, möbler och grus. Under 1950-talet köptes nya bilar in och åkeriet började med fjärrtrafik för Bilspeditions räkning.

Efter att fjärrtrafiken sålts till Adamsons i Jönköping 1974 fortsatte Bengt och Simon att driva åkeriet i en mindre skala på hemmaplan med två grusbilar, släp och en hjullastare. Nästa generation klev in i slutet av 80-talet och åkeriverksamheten ökade successivt till tio bilar.

1999 tog vi över porfyrtäkten i Adelöv som Skanska öppnat i slutet av 80-talet. Sedan dess är vi även producenter av asfaltssten av högsta klass samt annan bergkross.

2008 breddade vi oss genom uppstarten av företaget Wettern Logistik. Vi byggde upp en transportförmedling med bas i Östergötland och utökade verksamheten genom anslutna åkerier inom bland annat anläggning, lantbruk och renhållning.

Från och med 2014 är vi, Bengt Svenssons barn Christer Svensson och Marica Härold, ensamma ägare till hela verksamheten som nu är samordnad under namnet Wettern Logistik AB. Tillsammans med våra transportledare, chaufförer och anslutna åkerier strävar vi hela tiden efter att fortsätta leverera med samma engagemang och kvalitet som varit företagets signum i över 70 år.

Vi erbjuder kvalitet och snabba leveranser där kunden är i fokus.